08.05.2014
Sprememba načina življenja še preden je potrebno resno zdravljenje
Ko so izmerjene vrednosti holesterola povečane, vendar ne tako, da je potrebno takojšnje zdravljenje, si lahko pomagamo na naraven način in tako omejimo vnos živil s škodljivim holesterolom ter spremenimo slabe navade.
Poleg spremembe vsakodnevnega jedilnika z uvedbo bolj zdravih živil z visoko vsebnostjo nenasičenih maščobnih kislin, vodotopnih vlaknin in presne zelenjave ter sadja, izločitvi jedi z nasičenimi maščobami je po ameriških raziskavah soja odlična naravna pomoč za povišan holesterol.
Potrjeno s strani različnih raziskav
Raziskav so se po svetu med drugim lotili na podlagi preučevanja pogostosti obolevanj za srčno-žilne bolezni. V Aziji, kjer prehrana vsakodnevno vsebuje sojo, občutno redkeje trpijo za srčno-žilnimi boleznimi.
Italijanske raziskave so dokazale, da soja dejansko znižuje raven holesterola. Na univerzi v Milanu so izvedli študijo pri bolnikih z visoko vrednostjo holesterola v krvi. Njihova raven holesterola v krvi se je po nekaj tednih povečanega uživanja soje in lecitina znižala za od 8 do 25 %.
Soja je rastlinska beljakovina, bogat vir lecitina, ki ob uživanju razprši maščobne celice v telesu na manjše delce in tako pomaga pri presnovi teh.
Naravna pomoč s prehranskim dopolnilom - LECITINOM
Prehransko dopolnilo LECITIN je pridobljen iz soje in vsebuje vse koristi te izjemne rastline. Upinin LECITIN vsebuje NAJVIŠJO koncentracijo FOSFOLIPIDOV in je izbrane kakovosti. Fosfolipidi pomagajo pri porazdelitvi maščob v telesu in njihovi presnovi. So sestavni del možganskih in živčnih celic, zato lecitin skrbi tudi za spomin in koncentracijo.
Vir: Na pomoč holesterol, Nemško združenje za družinsko medicino, Univerzitetna knjižnica Maribor, 2005